Shapewear

Få kjolen, nederdelen og dine bukser til at sidde helt perfekt med lidt hjælp fra shapewear. Vi har et stort udvalg af højtaljede trusser, bodystockings til kvinder, slankedragter, shapewear trusser, underkjoler, badedragter og stømpebukser i flot design og høj kvalitet, som er skabt til at hjælpe dig med at forme kroppen de steder, hvor du har brug for at camouflere, opstramme eller løfte. Med shapewear kan du hurtigt få flad mave og fremhæve din krop på bedste vis, så du kan føle dig godt tilpas i alt dit tøj.

Shapewear – den korte vej til flad mave, stramme lår og baller

Der kan være lang vej til en flad mave. Og den går uden om chokoladekagen og handler om at komme af med fedt på maven og få en flad mave gennem maveøvelser og ved at spise maven flad. Mavetræning virker, men det tager lang tid og kræfter.   

Der er også en meget kort vej til en flad mave. Du får fladere mave lige med det samme, når du bruger shapewear, som er undertøj og strømpebukser der strammer op. Og så slipper du for at lave maveøvelser og gå efter at spise maven flad ved fx at undgå brød, den gode ost og frugt. Og hvis du vælger at arbejde med mavemusklerne, kan du med shapewear nyde, at dit tøj sidder og føles godt på din krop, mens du arbejder på den flade mave.

Brugen af shapewear er vokset voldsomt de seneste 5 år, og det er blandt andet fordi, det er blevet mere behageligt at have på, det er blevet mere accepteret, at man kan tage en genvej til flad mave fx efter en fødsel, eller til at de lækre bukser sidder ordentligt og løfte selvtilliden lidt, uden at skulle i motionscenteret tre gange om ugen. Du kan skyde en hurtig genvej til den falde mave og stramme baller og lår ved at købe shapewear. I vores hsop finder du bl.a.:

Se kollektionen af shapewar undertøj her:

Se udvalget af slankende strømpebukser her:

Se kollektionen af shapewear badedragter her:

Føl dig godt tilpas med shapewear

Shapewear handler om, at du skal føle dig godt tilpas, og det kan fx handle om at få glattet fedt på maven, stramme lår og faste baller. Du kan også kan vælge at fokusere på lårene, numsen og det nederste af maven ved at vælge shapewear strømpebukser.

Alt undertøjet her i Faktiskpraktisk er behageligt at have på, så du kan bruge det dagligt og ikke bare til særlige lejligheder. Det shapewear som du finder her i shoppen, er vævet meget tæt og derfor er det i en kvalitet der IKKE bliver løs og mister sin opstrammende evne, når du har haft det på i et stykke tid.

Guide: Sådan vælder du shapewear, der passer til din kropstype

Kvindekroppen findes mange variationer. Og derfor er det forskelligt, hvilken slags shapewear, der kan hjælpe dig med at vise din krop fra sin bedste side.

I denne lille guide og kan du se, hvilke slags shapewear undertøj, der passer bedst til din type krop. Og først får du lidt info om det tekniske i opstrammende undertøj, så du ved, hvad du skal vælge kvaliteten efter.

Kvalitet og komfort er der vigtigste

Jeg synes, det er OK at hjælpe naturen lidt på vej, så du viser dig fra din bedste side. Men efter min mening skal du først og fremmest sørge for, at din krop har det godt - og ikke spærre den inde!

Det findes lige så mange typer af shapewear, som der findes kropsstyper. Men der er desværre også STOR forskel på kvaliteten. Den måde, som opstrammende undertøj er vævet på, er afgørende for en god pasform og en effekt, der holder dagen igennem. Valget af materialer er også vigtigt, for du skal selvfølgelig have det behageligt og føle dig godt tilpas, når du har dit shapewear på. Det skulle gerne være sådan, at du har lyst til at have dit opstrammende undertøj på i hverdagen og ikke bare til specielle lejligheder. Det er det, der gør vævning og materiale helt afgørende.

Vævningen er afgørende for pasformen

Når vi taler vævning, er den bedste vævningstype, der både holder formen og ikke bliver slap, at stoffet er vævet i tre retinger: horisontalt, vertikalt, og diagonalt. De billigere mærker er som oftest ikke vævet diagonalt, men kun vertikalt og horisontalt. Det gør pasformen mere slap. Det giver lidt sig selv, for der ikke er så mange tråde i vævningen til at holde på formen.

Ud over vævningen er det vigtigt, at materialet er behagelig mod huden og åndbart. Ellers vil du føle dig klemt inde, og det er ikke meningen. Meningen er, at du skal nyde at have dit shapewear på i hverdagen. Microfibermaterialer er gode og er åndbare og ventilerende, så huden kan ånde og man ikke kommer til at svede.

Her i Faktiskpraktisk finder du shapewear fra to brands, som begge er vævet, så pasformen er så god og holdbar som muligt. Mærkerne er Naomi & Nicole og Trinny & Susannah. Ens for begge brands er, at kvalitet og pasform er det vigtigste. Sortimentet er bygget sådan op, at det som Trinny og Susannah ikke har, suppleres med shapewear fra Naomi & Nicole. 

Og hvordan finder du så, det shapewear, som passer din krop?

Shapewear, hvis din krop har æbleform

En æbleform er en kropstype, hvor personens kraftigste område er omkring maven. Æbleformede kvinder har tendens til bredere skuldre og har ofte tyndere lår end for eksempel en pæreformet kvinde. Det betyder for en kvinde med æbleform, at hun skal vælge shapewear, der fokuserer på det øverste af kroppen.

Den bedste løsning, synes jeg er en body shaper. Den er nem at holde oppe på grund af stropperne, og du kan have din BH indenunder uden problemer. - Det er rigtig vigtigt, for det tager jo tid at finde en BH, der sidder som den skal. Bodyshaperen er nem at åbne i skridtet, når du skal på toilettet. Det er selvfølgelig afgørende, når du skal have glæde af dit shapewear HVER DAG.

Et andet alternativ er en opstrammende, højtaljet trusse. Husk at shapewear trusser skal gå helt op til BH kanten, for det vil bule meget ud på en kvinde med æbleform, hvis trussen kun går til taljen.

Det er også vigtigt, at der på trussens indvendige kanter er silikone, der kan holde trussen oppe og på plads hele dagen.

Fordi æbleformede kvinder ofte har en mindre bagdel end kvinder med pæreform, kan æblet nemt bruge en torcette – der er en opstrammende undertrøje, hvor du kan bruge din BH indenunder. Fordi bagdelen er mindre på en kvinde med pæreform, vil undertrøjens nederste kant ikke krænge sig for meget ind i bagdelen og lave en bule – og derfor kan du ikke se uden på bukserne eller kjolen, at du har en opstrammende undertrøje på. Når du som en kvinde med æbleform vælger en opstrammende undertrøje, er det vigtigt at du finder en, der går helt op over BH kanten bagpå. Ellers vil du få buler på bagstykket. En torcette sørger også for, at de rygdeller, som BH'er kan lave, bliver glattet ud. 

Du kan også vælge at bruge en body shaper eller en shapewear body, som også egner sig til kvinder med æbleform.

Shapewear, hvis din krop har pæreform

En kvinde med pæreform er kraftigst over hofterne og bagen. Og de fleste pæreformede kvinder har realtivt smalle skuldre og tynde arme. Når en pæreformet kvinde skal vælge shapewear undertøj, skal hun have fokus på sin bagdel og sine lår.

Hvis du har pæreform, så vil en god standard shapewear del i din garderobe være en cykelshortstrusse der går lige til knæet og enten til navlen eller over navlen afhængig af, om du vil udglatte en topmave eller gerne vil glatte hele maven og taljen. Når trussen har form som cykelshorts, gør det din krop mere jævn at se på, når du går en nederdel og kjole og samtidig glatte den buler og stramme bagdelen op.

Hvis du har mere bagdel end lår, der skal styr på, kan du vælge en opstrammende trusse i stedet for.

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, så tag en opstrammende, højtaljet trusse, der er et af de stykker shapewear, der virker uanset hvilken form, din krop har.

Shapewear, hvis din krop har form som et timeglas

En kvinde med timeglas figur har smallere talje end hofter og bryst. Og bryst og hofter har nogenlunde samme omkreds. Marilyn Monroe er det klassiske eksempel på en kvinde med timeglas figur. Hun brugte det meste af sit liv, hvad der svarer til størrelse 44, og var det, man kan kalde en kurvet timeglas kvinde.

En kurvet timeglas kvinde, der skal vælge shapewear, kan få glæde af en bodyshaper med ben, der går til knæet. På den måde vil der være fokus på hele kroppen fra bryst til knæ, og du er helgarderet.

Denne bodyshaper kan også sagtens bruges af æble- og pæreformermede kvinder, der gerne vil strammes jævnt op fra bryst til knæ.

Et lidt lettere alternativ er den opstrammende, højtaljede trusse

Er der mere, du vil vide, så skriv eller ring til os i Faktiskpraktisk. Du kan skrive på hej@faktiskpraktisk.dk og ringe på: 21 37 23 78.

Praktiske løsninger på daglige udfordringer
Skal du af med topmaven i en fart? Så du kan passe kjolen fra sidste år. Døjer du med varme fødder eller decideret fodsved? Lider du af allergi, eksem eller sensitiv hud? Måske har du bare brug for en hurtig genvej til smarte og praktiske løsninger på de daglige udfordringer, du oplever.
- Det kan vi hjælpe dig med!

Faktiskpraktisk har specialiseret sig i produkter, som hjælper dig i hverdagen. Derfor vil du finde allergivenligt sengetøj i økologisk bambus og silkesengetøj; bambussokker, som er gode mod fodsved og sensitiv hud; shapewear, undertøj og bodystockings til kvinder, der toner, opstrammer og løfter de steder, hvor din krop har brug for lidt ekstra og hurtigt hjælp.

Vi sælger også smarte ting til dig, som er på farten, i form af termokrus, vandflasker, en taske organizer, sovemasker og meget andet, som er lige til at putte i håndtaske eller rejsekufferten.