Allergi

Allergi – vælg økologisk sengetøj og tøj i bambus og silke

I Faktiskpraktisk har jeg fokus på løsninger og produkter, der kan afhjælpe nogle af hverdagens praktiske og generende problemer. Derfor sælger jeg også tøj og sengetøj, lagener og madrasbeskyttere til baby, junior og voksne i materialer, som nedtoner nogle af de faktorer, der provokerer allergi og husstøv. Længere nede på siden kan du læse mere om allergi, og hvad du kan gøre for at forebygge og mindske allergiske reaktioner ved fx at bruge tøj og sengetøj i naturlige materialer som bambus og silke.

Allergivenligt sengetøj med mange fordele

Har du allergi, er sengetøj og betræk i bambus og silke et oplagt valg. Begge materialer er naturlige og besidder en række egenskaber, som kan hjælpe mod høfeber, husstøvallergi, temperaturpåvirkninger, eksem og sart hud.

Bambus er en hurtigvoksende græsart og belaster derfor naturen og miljøet mindre end andre naturmaterialer. Har du allergi, og går op i miljøvenlige produkter, er sengetøj i bambus et oplagt valg. Bambus sengetøj indeholder bambusfibre med antibakterielle egenskaber, der er med til at holde støvmider og pollen nede. Samtidig gør overfladen på bambusstoffet, at pollen og dyrehår fra fx hund og kat ikke sætter sig fast i stoffet og dermed ikke vil irritere. Døjer du med følsom hud, nattesved eller eksem, er bambussengetøj også et godt alternativ, da materialet er ekstremt blødt og samtidig termoregulerende.

Du kan også vælge silke sengetøj, et eksklusivt og åndbart naturmateriale med en god isoleringsevne. Silkens fibre er med til at justere varme og kulde, hvilket gør det behageligt at sove i – uanset temperatursvingninger. Silke absorberer fugtighed og tørrer hurtigt, så sengetøjet hverken føles vådt eller fugtigt. Har du husstøvmideallergi, kan du med fordel anvende silkesengetøj, da støvmider ikke kan lide de naturlige stoffer i materialet. Lider du af eksem eller følsom hud, vil du også have glæde af at sove i silkeblødt sengetøj - ikke mindst med et hovedpudebetræk i silke..

Se vores udvalg af sengetøj i bambus her:

Se vores udvalg af sengetøj i silke her:

Tøj, der kan hjælpe ved allergi

Der findes hverken tøj eller materialer, som kan få din allergi til at gå væk. Men der er materialer, som kan irritere din hud så meget, at de allergiske symptomer forværres.

Som hovedregel er det syntetiske stofmaterialer, du skal holde dig fra. Vælg hellere naturmaterialer for at undgå at gøre allergiske symptomer værre. Silke er et naturligt materiale, som mange allergilæger anbefaler, da silkefibrene hjælper med at holde fugt og varme væk fra hud, som har tendens til at få allergiske symptomer som eksem og udslet. Bambus er også termoregulerende og effektivt til at suge fugt og transportere det væk fra huden.

Du kan se vores bamusstrømper her:

Og se vores bambusundertøj her:

Se vores sovemasker i silke her:

Hvad er allergi?

Hvis din krop overreagerer på forskellige stoffer, som normalt ikke er skadelige, har du sandsynligvis allergi. Det kan du få afklaret ved at få foretaget en allergitest i form af en blodprøve og en priktest hos din læge. Har du allergi, reagerer kroppen på mødet med allergener som fx græspollen, dyrehår og nikkel, som udløser en allergisk reaktion.

Der er flere forskellige former for allergi, som manifesterer sig forskellige steder i kroppen: I lungerne er det astma, i næsen høfeber, og på huden kan allergi udløse eksem og nældefeber. Bestemte fødevarer kan også udløse en allergisk reaktion, som kaldes krydsallergi. Læs mere om hvilke fødevarer, du skal passe på med, hvis du har allergi: http://www.allergiguiden.dk/allergityper/krydsallergi/pollen-og-krydsreaktioner/

Negative effekter ved allergi:

 • Nedsat arbejdsevne
 • Flere sygedage
 • Lav koncentration
 • Dårlig nattesøvn
 • Negativ humørpåvirkning
 • Forringet livskvalitet

Hvad kan du selv gøre ved allergi?

Er du ramt af allergi, skal der måske stærk allergimedicin eller allergivaccinationer til. Der er også en række alternativer som fx akupunktur og homøopati, men uanset hvilke metoder, du er til, er der flere ting, du selv kan gøre selv for at mindske de udløsende faktorer i dit hjem. Pollen, som fx græspollen og birkepollen, husstøvmider og pelsdyr er almindelige kilder til allergi, og er du blevet testet positiv over for en eller flere af disse allergener, skal du tage det alvorligt.

Råd til forebyggelse af allergi og husstøv:

 • Luft ud morgen og aften, men ikke midt på dagen, hvor der er mest pollen i luften. Selv om der kommer pollen ind, skal udluftning ikke springes over, da frisk luft sikrer et sundere indeklima.
 • Undgå gulvtæpper – både hvis du lider af husstøvallergi og pollenallergi – da tæppefibre er et godt opholdssted for pollen og husstøvmider.
 • Sørg for at bruge parfumefri og allergimærket vaskepulver til tøj og sengetøj. Gå efter Svanemærkets og Astma- og Allergiforbundets mærkninger.
 • Hæng ikke sengetøj til tørre udenfor, når det er pollensæson. Tør det i stedet indenfor og sov med materialer i bambus hvis antibakterielle egenskaber holder husstøvmiderne nede.
 • Sørg for, at der ikke er for varmt, hvor du sover. Har du det for varmt, får bakterier og husstøvmider alt for gode forudsætninger for at formere sig. Vælg sengetøj i silke eller bambus, da naturmaterialerne er varmeregulerende.
 • Brug en støvsuger med HEPA-filter, så husstøvmiderne ikke bliver pustet ud af støvsugeren igen.
 • Undgå kæledyr, hvis du lider af husdyrallergi. Der findes ikke allergifrie dyr, men nogle kæledyr er mere allergivenlige end andre. 

Læs mere om astma, allergi og høfeber hos Astma- Allergi Danmark.

Praktiske løsninger på daglige udfordringer
Skal du af med topmaven i en fart? Så du kan passe kjolen fra sidste år. Døjer du med varme fødder eller decideret fodsved? Lider du af allergi, eksem eller sensitiv hud? Måske har du bare brug for en hurtig genvej til smarte og praktiske løsninger på de daglige udfordringer, du oplever.
- Det kan vi hjælpe dig med!
Faktiskpraktisk har specialiseret sig i produkter, som hjælper dig i hverdagen. Derfor vil du finde allergivenligt sengetøj i økologisk bambus og silkesengetøj; bambussokker, som er gode mod fodsved og sensitiv hud; shapewear, undertøj og bodystockings til kvinder, der toner, opstrammer og løfter de steder, hvor din krop har brug for lidt ekstra og hurtigt hjælp.
Vi sælger også smarte ting til dig, som er på farten, i form af termokrus, vandflasker, en taske organizer, sovemasker og meget andet, som er lige til at putte i håndtaske eller rejsekufferten.