Content protected by Whocopied.me

Bambus sengetøj

Bambus sengetøj er noget af det bedste at sove i. Det silkebløde materiale er et godt valg, hvis du lider af følsom hud, eksem, natteved og allergi. Sengetøj med bambusfibre indeholder antibakterielle egenskaber, som absorberer fugt og holder støvmider og pollen nede. Sengetøjet i bambus er også varmegulerende, så det føles køligt om sommeren og lunt om vinteren. 

Bambussengetøj er det perfekte valg for personer, som er generet af nattesved. Hvis du har problemer med nattesved, hjælper det at åbne vinduet og at sove med minimalt og behageligt tøj i naturmaterialer som økologisk bomuld, silke eller bambus.

Bambussengetøjet her sælger godt, og det skyldes, at det er ultrabehageligt samtidig med, at det er temperaturregulerende. Derfor kan et sæt sengetøj i bambus sikre dig god søvn mange år frem i tiden.

Og hvordan kan bambussengetøj så hjælpe med at regulere din kropstemperatur? Bambus hovedpudebetræk, sengesæt og lagener er både med til at regulere temperaturen og suge fugten fra nattesved. Faktisk kan bambus suge fugt op til 7 gange bedre end bomuld, og bambus transporterer samtidig sveden væk, så sengetøjet føles mere behageligt mod huden.

Det betyder, at bambus sengetøj er friskere i længere tid end bomuld. Det skyldes, at bambus ikke på samme måde absorberer de lugte, der hurtigt kommer i sengetøjet.

Vælg økologisk bambus sengetøj og undgå natttesved, allergi og eksem

Bambus er naturligt termoregulerende. - Det betyder, at det føles køligt, når du selv er varm, og varmt, når du er kold.

Du kan få bambus sengetøj i mange forskellige kvaliteter. Har du tendens til irriteret hud med eksem eller overfølsomhed, så hjælper bambus, som er antibakterielt og derfor naturligt holder væksten af bakterier og lugten af sved nede. Her er det vigtigt, at du sover med økologisk sengetøj i bambus, som er blidt mod din hud. - Her skal du også tjekke, at de farvestoffer, som sengetøjet er farvet med, ikke er alleregifremkaldende.

Stadigt flere mennesker finder ud af, at de er allergiske over ting og ikke mindst bakterier, som findes naturligt i deres hjem. En af de store topscorere er husstøvmider, som der er rigtig mange af i en typisk seng og i sengetøj. Du har nok ikke tænkt på, hvordan dit soveværelse kan være med til at udvikle allergier. Men den gennemsnitlige person sover i snit 7 1/2 timer om natten, og derfor er det vigtigt, hvilket sengetøj, du bruger.

Den mest almindelige type sengetøj er en bomuldspolyesterblanding. Kombinationen af syntetisk polyester og kommercielt produceret bomuld er dårlig for alle, der er tilbøjelige til at få allergi. - Og der mere end tredjedel af alle børn og voksne!

Bambus er naturligt resistent over for støvmider, og holder derfor antallet af dem nede. Vil du gå lidt længere og virkelig begrænse antallet af støvmider, så vælg en madrasbeskytter i bambus. Du kan se madrasbeskytteren her.

Hvordan føles bambus så at sove med?

Det økologieke bambus sengetøj, vi har, føles blødt og silkeagtig. Og det gør det stadig, når det har været vasket mange gange. Vævningen i bambus er afgørende, så her skal du helst vælge noget, der er satinvævet - det er den eneste slags, vi tilbyder i Faktiskpraktisk.dk.
 
Den bløde overflade er med til at få kroppen til at slappe af og falde til ro. Det er derfor, den er afgørende for, hvor godt, du sover. Og for hvor hurtigt, du falder i søvn.

Slip for at blive generet af nattesved

Ud over at bambus sengetøj hjælper med at regulere din kropstemperatur, så klistrer semgetøjet ikke til kroppen, når du sover, som det kan være tilfældet med sengetøj i bomuld. Huden på kroppen har brug for at ånde – og det gør den ikke, hvis sengetøjet klamrer sig til din krop. Bambus’ antistatiske effekt giver derimod en behagelig nattesøvn. Sengetøjet føles ikke tungt mod huden, som derfor let kan ånde – uden at din hud lukkes inde.
 
Halvdelen af alle både børn og voksne lider i perioder af nattesved. Det er naturligt for kroppen at svede for at sænke kropstemperaturen, men det kan forstyrre søvnen og overskuddet, hvis det sker nat efter nat, og her kan det være en hjælp med bambus sengetøj, fordi det hjælper din krop med at holde en behagelig temperatur og effektivt transporterer sved væk, så sengetøjet føles behageligt mod din hud.
 
Der er mange ting, der kan være med til at give dig svedeture om natten. Det er:
 • At du har spist tung mad eller drukket alkohol
 • At du tager medicin mod smerter, angst eller for at regulere blodtrykket
 • Hormonændringer som ved graviditet og overgangsalder

Derfor skal du vælge økologisk bambus sengetøj:

 • Bambus hjælper dig mod nattesved, fordi det er termoregulerende og suger fugt
 • Bambus hjælper mod allergier og eksem
 • Bambus er resistent mod støvmider og holder antallet af dem nede
 • Bambus kan vaskes på 60 grader og holde sig blødt vask efter vask efter vask
 • Bambus vokser meget hurtigt uden brug af kunstvanding og kunstig gødning
 • Hovedpudebetræk i bambus er behagelige at sove med: dels er de bløde mod din ansigtshud, dels holder de sig friske, fordi de ikke så let optager lugte.
 • Bambus er blidt og meget blødt mod din hud
 • Vores bambus farves med farver, der er miljøvenlige. De er så naturlige som muligt, og det kan give en mindre nuanceforskel men skåner miljøet.
 • Økologisk sengetøj er bedre for miljøet.

Sengetøj i bambus til de små

Sengetøj lavet af bambusfibre føles som silke mod huden. Børns hud er særligt sensitiv, og derfor egner bambus sig godt til de små. Sover dit barn ikke godt om natten, kan sengetøjet afhjælpe irriteret hud. Små børn har også svært ved selv at regulere deres temperatur, og derfor kan bambus’ termoregulerende egenskaber hjælpe med at skabe den rette kropstemperatur for dit barn.

Slip for strygejernet

Krøllet sengetøj ser rodet ud i dit soveværelse. Og har du hverken et sengetæppe at skjule det med eller overskud til at give det en omgang med strygejernet, er sengetøj lavet af bambus et godt valg for dig. 

Strygning er nemlig ikke nødvendigt for, at sengetøjet ser glat og fint ud på sengen. 

Billigt bambussengetøj, tilbud og rabat 

Bambus sengetøj kommer sjældent på tilbud i Danmark. Og når det gør, så matcher tilbudsprisen de priser, som vi i Faktiskpraktisk sælger bambus sengetøjet til fast. 

Grunden til, at der sjældent er tilbud og udsalg på bambussengetøj er, at det er svært at skaffe i en god kvalitet i forhold til mere almindeligt sengetøj i fx bomuld. Der er ikke så mange leverandører af bambus sengetøj, som kan garantere en ensartet og høj kvalitet og når man så er så heldig at finde en god leverandør, så skal man som regel købe meget store partier hjem. Det begrænser antallet af forretninger og webshops, som vælger at sælge bambus sengetøj.

Jeg har valgt at sælge sengetøjet til en pris, hvor de fleste kan være med, så flest muligt får mulighed for at prøve at sove i bambus. Det er simpelthen fordi, jeg selv synes, at det har givet mig en meget bedre søvn at skifte til bambus sengetøj. Og heldigvis, så er de kunder, jeg har solgt til indtil nu glade for mine bambus produkter: Jeg får mange glade mails og har ikke fået et eneste sæt retur.

Bambus sengetøjet her på faktiskpraktisk.dk er stadig typisk noget dyrere end bomulds sengetøj, men til gengæld, så tørrer vores bambus sengetøj hurtigt og er meget slidstærkt, så man kan nøjes med et enkelt sæt til hver person. Bare vask det om morgenen og lad det hænge og tørre, så er det klar til sengetid om aftenen.

Vi har aldrig tilbud på bambus sengetøjet. Til gengæld, så giver jeg gerne rabat, hvis du køber til hele familien. Du kan skrive til mig på hej@faktiskpraktisk.dk, så vi kan finde en god pris til dig.

Miljøvenligt bambus sengetøj

Sengetøj i bambus er ikke bare blidt mod din hud – det er det også mod miljøet. Du sover godt med ren samvittighed.

Bambus er et af naturens bæredygtige produkter, der findes i Asiens fugtige tropiske områder. Råvaren er en græstype med hårde, hule stængler og dyrkes på ren vis uden hjælp fra pesticider og sprøjtemidler – for at vokse behøver bambus nemlig ikke hjælp fra kunstig gødning. Det giver et godt grundlag for det økologiske sengetøj.

Samtidig er det heller ikke nødvendigt med kunstig vanding, før bambussen skyder i vejret. Den er den hurtigst voksende af sin art. Nogle bambusarter kan vokse op mod en meter om dagen og når derfor på rekordtid sin makslængde. På den måde er den med til at bekæmpe drivhuseffekten, fordi den hurtigt står klar til at blive høstet. Efter den er høstet, vokser bambussen op igen, fordi rødderne er forblevet intakte.

Bambus er også miljøvenligt, når du har fået det hjem - det er nemlig meget holdbart, så du kan have glæde af det i mange år. Og når det en dag er udtjent, så kan det komposteres, så det indgår i naturens kredsløb igen. 

Sådan vasker du dit bambus sengetøj

Hver vare har et label syet ind, der fortæller, hordan du vasker det. 

Vores sengetøj er lavet af 100% bambus fiber. Vi får det syet 4-5% større end de mål, der er vist, for at der er plads til, at det kan krybe de første gange, det bliver vasket. 

Du vasker det bedst sådan her:

 • Maskinvask på op til 40ºC med dit normale vaskemiddel. Der er ingen grund til at bruge skyllemiddel. Brug ikke blegemiddel eller blegemiddelbaserede vaskemidler.
 • Glat ud, når du tager stoffet ud af vaskemaskinen.
 • Vores bambus sengetøj kan lide at blive tumblet (på medium varme) eller lufttørret fx på en tørresnor.
 • Når sengetøjet er tørt, kan du stryge det med høj damp.

Hvorfor skal du vælge bambussengetøj?

Med bambussengetøj i god kvalitet får du en masse gode egenskaber med som gavner din søvn og din krop. Du får et blødt og temperaturregulerende betræk med en lang holdbarhed, takket være den stærke struktur, der er i bambusfibre. 

Bambus er i den forbindelse et fantastisk produkt, og det gælder også, når du ser på planten fra et miljøperspektiv. Bambusstof er nemlig både biologisk nedbrydeligt og allergivenligt. Mens bambus gror, absorberer det samtidig mere CO2 end det samme område beplantet med træer. Samtidig så vokser bambus meget hurtigt og uden at have brug for at få tilført andet vand, end den regn, der falder naturligt.