Content protected by Whocopied.me

Vaskeposer - pas på tøjet

Her kan du dels få klassiske vaskeposer til fx fint undertøj, dels meget store vaskeposer, der fx er egnet til at vaske arbejdstøj eller store stykker sart stof som fx gardiner eller sengetøj i høj kvalitet.

Brug vaskeposer og pas på dit tøj

Her kan du få vaskeposer i almindelige og meget store størrelser, så du fx kan vaske arbejdstøj og tæpper.

Hvorfor skal man bruge vaskepose?

Vaskeposer kan være en god idé, hvis man vi have sit sarte tøj til at holde længere. Men vaskeposer kan også bruges, hvis man er flere, der vasker tøj sammen og man ikke vil have blandet tøjet. Eller hvis man er på ferie og gerne vil holde lidt orden i kufferten.

I faktiskpraktisk har vi to typer vaskeposer:

  • De mindre vaskeposer. Som er beregnet til lingeri og sarte tekstiler som blonder, silke og tøj med fx perler syet på.
  • Meget store vaskeposer, der fx er egnet til at vaske arbejdstøj eller store stykker sart stof som fx gardiner, sengetøj i høj kvalitet eller fx fine tæpper. 

Vores ekstra store og kraftige vaskepose til de helt store sarte tekstiler er en af de største, du kan få. Den måler 50x70 cm og samles med en snøre i toppen. Vaskeposen er i et kraftigt materiale og den tåler centrifugering. 

Vi har også en lidt mindre vaskepose, der måler 40X50 cm. Den har og har brede masker, som sørger for, at stoffet inde i posen bliver vasket grundigt. 

De to store vaskeposen er udviklet til store stykker stof, men de kan naturligvis også fyldes med sart undertøj som lingeri eller fint nattøj og blonder. 

Brug vaskeposen på ferien

Det er praktisk at tage en stor vaskepose med på ferien, så du kan putte dit tøj i, efterhånden som du har brugt det. Når du så skal vaske på ferien, og når du kommer hjem igen, så slipper du for at sortere hele kufferten igennem for hvad, der er rent og hvad, der er beskidt.

Hvis I er flere, der vasker sammen

Hvis du vasker dit tøj sammen med fx din mands tøj, dine børns eller andres, så kan det være en god idé at bruge vaskeposer til at holde tøjet adskilt. Her kan du fx slippe for, at sortere strømperne ud i forskellige størrelser og matche dem to og to, når tøjet har været i maskinen. – Jeg putter selv alle mine strømper i en af de mellemstore vaskeposer, når de er brugt, og siden jeg begyndte på det, er jeg sluppet for strømpeklassikeren, hvor man ender med enlige strømper, der har mistet deres makker.

Guide til tøj, der ser godt ud

Vaskeposer hjælper med til, at dit tøj ikke bliver slidt i vask. Og der er andre små tricks, du kan bruge for at få dit tøj til at se bedst muligt ud. Kender du det, at du har dit allerpæneste tøj på. Men det sidder forkert – måske gaber skjorten over brystet, så der er kig lige til BH’en. Eller du har siddet i den hvide sofa, og der er kommet masser af små fnug på din sorte trøje. Eller du spilder kaffe på din lyse kjole?

Væk med fnug på tøjet

Du kan fjerne fnug fra tøjet med klisterbånd. Og vil du have en lidt nemmere løsning, kan du enten bruge fnugflernerark eller en tøjshaver, der både fjerner fnug og holder tøjet holdes fri for fnuller og de små irriterende kugler, der let kommer af friktion på eksempelvis uldmaterialer. – Det kan få tøjet til at se slidt og gammelt ud, uden at det rent faktisk er det. – Her kan en almindelig engangsskraber friske dine tekstiler op! Du breder stoffet ud og så skraber du forsgtigt på det - det får fnulleret væk.

Til kamp mod pletter på tøjet

Vi får alle pletter på tøjet ind imellem. Og desværre er det tit, når det passer rigtig dårligt: På vej til en fest, til en jobsamtale eller langt fra en håndvask.

Det smarte er, når du kan komme af med pletterne med det samme, selv om du ikke er hjemme ved vaskemaskinen. Det kan lidt koldt vand og en dråbe opvaskemiddel elelr lidt fint salt hjælpe dig med. Dup det forsigtigt på pletten og husk, at det vigtigste er at være hurtig, når du får en plet på dit tøj. 

Tre køkkenting, der kan fjerne pletter fra dit tøj

Når du så kommer hjem til vaskemaskinen, kan du gå på opdagelse i køkkenskabet, for der er tre helt almindelige ting, som du kan komme langt med, når det gælder om at fjerne pletter.

Bord salt kan hjælpe med at sørge for at pletter fra rust eller rødvin ikke bider sig fast. Strø det ud på pletten mens den er våd, og tilsæt salt, når du vasker tøjet.

Bagepulver er super til at fjerne pletter, der lugter fra vasketøj og det hjælper også til at gøre tøjet mere blødt, når du tilsætter det, når du vasker.

Hvid eddike kan fjerne meldug fra vasketøj, og så får det farverne til at træde mere tydeligt frem.

Hvis du stadig kan se pletten, når tøjet kommer vådt ud af maskinen, så må du til kap mod pletten igen, inden du tørrer tøjet. For når det først tørrer, bider pletten sig mere fast.