Strømper uden søm

I Faktiskpraktisk.dk har vi et stort udvalg af strømper uden søm og elastik. Du kan se det hele her, og under billederne og beskrivelserne af de enkelte strømper, kan du se vores guide til at vælge strømper, der passer godt på dine fødder.

Sådan vælger du strømper, der passer godt på dine fødder

Det kan være fristende at springe på et af de mange tilbud om at købe 10 bilige par strømper for næsten ingenting. Men det er ikke et godt for dine fødder. Og i længden sparer du heller ikke ret meget på at købe billige strømper. De bliver nemlig hurtigt stive og slidt i vask, og derfor holder de ikke så længe.

Guide til at vælge gode strømper

Det vigtigste er, at du vælger strømper, der passer til dit behov. Og derfor skal du kende dit behov. Det finder du ved at stille dig selv de tre mindst almindelige spørgsmål om ting, der kan genere dine fødder:

  • Bliver du generet af søm/syninger og elastik i dine strømper?
  • Sveder du meget på fødderne?
  • Får du let sure tæer?

Der findes strømper og gode råd, der kan hjælpe med de behov, der ligger bag de fire spørgsmål. Det kan du ser mere om her:

Sådan får du hjælp, hvis du bliver generet af søm og elastik i dine strømper

Søm og elastik i strømperne kan være meget generende. Det gælder både, hvis du er særligt følsom eller sensitiv og hvis du har problemer med dine fødder, fx i forbindelse med sukkersyge, sår, åreknuder, problemer med negle eller ømme hæle.

Det vil med det samme hjælpe dig, hvis du begynder at bruge sømløse strømper uden elastik. Men du kan også nøjes med at vende vrangen ud på dine strømper og evt. klippe et hak i skaftet af strømpen, så elastikken ikke strammer.

Uanset, om du vælger at købe strømper, der passer til dine behov, eller finder saksen frem, så er det vigtigt, at du bruger strømper, der sidder godt tæt på foden. Eller kan der komme folder, som vil genere dig og dine fødder yderligere.

Alle vores sømløse bambusstrømper og børnestrømper er uden elastik og har en god pasform, så de slutter tæt om din fod. Du kan se bambusstrømperne her og du kan se de sømløse børnestrømper her.

Sådan får du hjælp, hvis du sveder meget på dine fødder

Rigtig mange har problemer med fodsved. Så du er bestemt ikke alene. Heldigvis er der meget, du kan gøre: 

  • Vask dine fødder hver dag med sæbe. Og tør fødderne helt, særligt mellem tæerne.
    Du kan eventuelt bruge en hårtørrer til at få dine fødder helt tørre.
  • Gå rundt med bare tæer, når du har mulighed for det.
  • Brug strømper, som hæmmer udviklingen af bakterier. Sammen med fodsved vil bakterierne menlig udvikle sig meget og genere dine fødder. Bambusstrømper holder naturligt antallet af bakterier nede.
  • Brug bambusstrømper, som naturligt suger og transporterer fugt/sved væk fra dine fødder.

Sådan får du hjælp, hvis du let får sure tæer

Det er bakterier, der får dine fødder til at lugte. Og bakterier trives bedst i et varmt og fugtigt miljø. Så hvis du går i sko det meste af dagen og har tendens til fodsved, så kender du sikkert til sure tæer.

igen er det vigtigste at vaske fødderne godt, tørre dem helt og bruge strømper, der suger sveden og bekæmper bakterierne. Det er igen bambusstrømper og til børn er det strømperne fra DeoMed, hvor materialet er behandlet på en måde, så de holder antalet af bakterier nede.

Husk at give din fødder pauser fra skoene. Og gå med bare tæer, når du har mulighed for det.