Børnestrømper uden søm

Børnestrømper uden søm fra Deo Med er udviklet til sensitive og sansestærke børn. Mange børn oplever, at det er ubehageligt og generende at have strømper på. Med sømløse strømper undgår du, at børnene bliver irriteret eller føler ubehag ved at have strømper på. Strømperne er lavet i økologisk bomuld, og overfladen er behandlet, så strømperne ikke kommer til at lugte stærkt af sved - lugte kan nemlig også genere de sansestærke børn. Strømperne kan vaskes med almindeligt enzymholdigt vaskemiddel, så de kan blive helt rene efter en fodboldkamp uden sko – eller en travl dag som prinsesse.

Sømløse børnestrømper

Har du et barn, der oplever irritation ved strømper, eller som tager strømperne af, så snart barnet kan komme til det, så kan det være, at du har et signalstærkt barn. Signalstærke børn er børn, som er ekstra sensitive, og som føler på en intensiv måde. 

Et signalstærkt barn vil opleve irritation og frustration med strømper med sømme. Hvis du er på udkig efter sømløse børnestrømper, så sørg for, at der hverken er sømme, hælsyning eller tåsyning. Det er vigtigt, at strømpen fungerer på alle ledder og kanter uden, at man føler ubehag.

Børnestrømper til voksne?

I dag er det ikke kun børn, som finder megen glæde ved sømløse strømper. Flere og flere voksne opdager også den komfort, som sømløse strømper kan give. Princippet med sømløse strømper finder man også i mange bambusstrømper, som for det første er utroligt bløde. En bambusstrømpe har det samme ensformige udtryk, som forhindrer, at man bliver irriteret over sømme, der sidder forkert. 

Finder du ikke nogle sømløse børnestrømper, kan du derfor overveje at købe bambusstrømper i små størrelser. De bløde bambusstrømper er i øvrigt gode til at transportere sved væk fra fødderne, og de har i tillæg antibakterielle funktioner, som sikrer barnet mod sure tæer. 

Bevægelighed er vigtig for barnets trivsel

Børn er meget aktive både i skolen, i børnehaven eller i dagplejen, og derfor er det vigtigt, at deres bevægelighed er i top. Er bevægeligheden ikke i top, kan det gøre barnet ked af det eller forhindre barnet i at deltage i sociale aktiviteter. 

Faktisk er strømperne med til at give barnet en fornemmelse af tryghed og komfort - og det er jo trods alt fødderne, der skal bære kroppen hele dagen lang. Når man skal finde gode børnestrømper handler det ikke bare om, at strømperne er flotte eller af et godt mærke, nej, det er også vigtigt, at man overvejer, om strømpen er dejlig at have på. 

Her er det særligt vigtigt, at:

  • Strømpen er blød
  • Strømpen er sømløs
  • Strømpen giver mulighed for at vokse

Lad barnet vokse i den samme strømpe

Den bedste sømløse børnestrømpe er en børnestrømpe, som ikke har nogen hælsyning eller hælsøm. Når en strømpe ikke har en hælsyning, gør det det muligt for barnet at vokse i strømpen, og som forælder slipper man for at skulle købe strømper hver 4. måned. 

Når en strømpe ikke har en hælsyning, vil man kunne bruge strømpen i meget længere tid, end normalt, indtil ribben kommer for tæt på hælen til at det reelt set er en strømpe. Det er altså en stor fordel - uanset om det er børnestrømper eller strømper til voksne - at bruge sømløse strømper. 

Måske tænker du, at strømpen vil glide ned, fordi den ikke har noget holdepunkt i forhold til hælen, men faktisk kan en sømløs strømpe være lige så god, som en normal strømpe. 

Det, der kan være med til at gøre sømløse børnestrømper så populære er, at, de udelukkende giver succesoplevelser. Barnet vil ikke kunne påføre strømpen på en forkert måde, og strømpen kan vendes og drejes, uden at det gør nogen fordel. 

Du kan se mere om sømløse strømper til børn her.

Sådan hjælper du et sensitivt barn med tøjet

Her er en guide til, hvordan du kan hjælpe sensitive børn med at have det bedst muligt med det tøj, de har på:

Vær tålmodig og vælg dine kampe
Husk at være tålmodig med børnene, fordi det ikke er deres skyld at de er sensitive, og de kan ikke gøre for det.

Vælg dine kampe: Når det er muligt, så lad barnet have det tøj på, som han eller hun har det bedst i, så længe det er rent og nogenlunde OK.

Gør det trygt og godt at tage tøjet på
Du kan slippe for mange kampe og diskussioner ved at lave en rutine omkring at tage tøj på. For eksempel kan I sammen lægge tøjet frem aftenen før, og så kan I tage tøjet på i samme rækkefølge hver dag: Først underbukser, så strømper, så trøje …

Jo blødere jo bedre
De fleste sensitive børn foretrækker blødt tøj som fx joggingbukser. Så styr uden om hårde materialer som fx jeans-stof.

Nej tak til søm
Mange sensitive har det svært med sømme direkte mod huden fx i undertøj og strømper. En mulighed er her at vende vrangen ud og endnu bedre er det at finde tøjet uden sømme som fx de sømløse strømper her. – Er skjorten irriterende på grund af sømme, så giv dit barn en undertrøje eller t-shirt under, hvor du vender vrangen ud.

Nej til mærker i tøjet
Mange sensitive børn hader mærker i deres tøj – derfor er det en god ide at klippe vaskeanvisninger og andet som tags med ekstra knapper ud af tøjet.

Giv barnet kontrol
Det er også godt at lade barnet føle, at han eller hun er med til at bestemme og på den måde ikke er tvunget til at gå i noget bestemt tøj. Når der er meget tøj at vælge mellem, så kan barnet selv vælge, hvad der skal på i dag. Det er en måde at give børnene en følelse af kontrol. Men det er dyrt, fordi der skal mere tøj til.

Det er også en god ide at tage barnet med på indkøb og lade barnet vælge tøjet selv og på den måde beslutte, om han eller hun kan lide det.

Drop duftene
Find et godt vaskemiddel uden duft og som ikke irriterer huden.