Tøj uden pletter og fnug

Her er forskellige tricks til, hvordan dit tøj ser ordentligt ud uden fnug og pletter og sidder bedst muligt. Neden under produkterne er der guide til at fjerne fnug og pletter fra dit tøj.

Guide til tøj, der ser godt ud

Kender du det, at du har dit allerpæneste tøj på. Men det sidder forkert – måske gaber skjorten over brystet, så der er kig lige til BH’en. Eller du har siddet i den hvide sofa, og der er kommet masser af små fnug på din sorte trøje. Eller du spilder kaffe på din lyse kjole?

Væk med fnug på tøjet

Du kan fjerne fnug fra tøjet med klisterbånd. Og vil du have en lidt nemmere løsning, kan du enten bruge fnugflernerark eller en tøjshaver, der både fjerner fnug og holder tøjet holdes fri for fnuller og de små irriterende kugler, der let kommer af friktion på eksempelvis uldmaterialer. – Det kan få tøjet til at se slidt og gammelt ud, uden at det rent faktisk er det. – Her kan tøjshaveren friske dine tekstiler op!

Til kamp mod pletter på tøjet

Vi får alle pletter på tøjet ind imellem. Og desværre er det tit, når det passer rigtig dårligt: På vej til en fest, til en jobsamtale eller langt fra en håndvask.

Det smarte er, når du kan komme af med pletterne med det samme, selv om du ikke er hjemme ved vaskemaskinen. Det kan pletfjernerservietterne her fra Faktiskpraktisk hjælpe dig med. De er pakket individuelt, så de er lette lige at have med i tasken, i lommen eller have til at ligge i bilen eller i skrivebordsskuffen.

Det vigtigste er at være hurtig, når du får en plet på dit tøj. Det bedste er at bruge en pletfjernerserviet der forhindrer, at pletten bider sig fast, men har du ikke en, så prøv med koldt vand.

Tre køkkenting, der kan fjerne pletter fra dit tøj

Når du så kommer hjem til vaskemaskinen, kan du gå på opdagelse i køkkenskabet, for der er tre helt almindelige ting, som du kan komme langt med, når det gælder om at fjerne pletter.

Bord salt kan hjælpe med at sørge for at pletter fra rust eller rødvin ikke bider sig fast. Strø det ud på pletten mens den er våd, og tilsæt salt, når du vasker tøjet.

Bagepulver er super til at fjerne pletter, der lugter fra vasketøj og det hjælper også til at gøre tøjet mere blødt, når du tilsætter det, når du vasker.

Hvid eddike kan fjerne meldug fra vasketøj, og så får det farverne til at træde mere tydeligt frem.

Hvis du stadig kan se pletten, når tøjet kommer vådt ud af maskinen, så må du til kap mod pletten igen, inden du tørrer tøjet. For når det først tørrer, bider pletten sig mere fast.

Praktiske løsninger på daglige udfordringer
Skal du af med topmaven i en fart? Så du kan passe kjolen fra sidste år. Døjer du med varme fødder eller decideret fodsved? Lider du af allergi, eksem eller sensitiv hud? Måske har du bare brug for en hurtig genvej til smarte og praktiske løsninger på de daglige udfordringer, du oplever.
- Det kan vi hjælpe dig med!

Faktiskpraktisk har specialiseret sig i produkter, som hjælper dig i hverdagen. Derfor vil du finde allergivenligt sengetøj i økologisk bambus og silkesengetøj; bambussokker, som er gode mod fodsved og sensitiv hud; shapewear, undertøj og bodystockings til kvinder, der toner, opstrammer og løfter de steder, hvor din krop har brug for lidt ekstra og hurtigt hjælp.

Vi sælger også smarte ting til dig, som er på farten, i form af termokrus, vandflasker, en taske organizer, sovemasker og meget andet, som er lige til at putte i håndtaske eller rejsekufferten.