Bedste shapewear til maven

Du kan godt købe shapewear i Føtex, shapewear i HM og shapewear i Change. Det kan især være en god idé, hvis du vil spare på udgifterne og kun skal bruge det en enkelt gang eller to.

Men hvis du skal have noget shapewear, der både viser din krop fra sin bedste side og er til at holde ud at have på dag efter dag, så kan det godt betale sig at vælge en rigtig god kvalitet, som du for eksempel finder her, hvor vi sælger shapewear fra Trinny & Susannah og fra Naomi & Nicole. Begge har igen og igen vist sig at være bedst i test, når man både vægter den flade mave og at tøjet er behageligt at have på.

Det er vævningen, der holder maven inde!

Den store forskel i kvaliteten af shapewear handler først og frememst om den måde, stoffet er vævet på. Ved den bedste vævningstype, der både holder formen og ikke bliver slap, er stoffet vævet i tre retinger: horisontalt, vertikalt, og diagonalt. De billigere mærker er som oftest ikke vævet diagonalt, og kun vertikalt og horisontalt. Det gør det hurtigere at lave tøjet og det holder prisen nede. Men det gør også pasformen mere slap, så den ikke er så effektiv til at holde maven inde, når der er gået lidt tid. - Det giver lidt sig selv, for der ikke er så mange tråde i vævningen til at holde på formen.

Vævningen og dermed kvaliteten er særligt vigtig, når det er maven, der skal holdes inde, for der kommer naturligt pres på op ad dagen, hvor man typisk bliver lidt oppustet, så maven fylder mere end om morgenen

Her i Faktiskpraktisk finder du shapewear fra to brands, som begge er vævet, så pasformen er så god og holdbar som muligt. Mærkerne er Naomi & Nicole og Trinny & Susannah. 

Sådan slipper du af med topmaven

Mange af os har en topmave, som kan ses ret tydeligt, når vi har tætsiddende tøj på. Ikke engang med mange års træning og en afbalanceret kost kan du sikre dig, at topmaven forsvinder, og heldigvis kan shapewear hjælpe med at glatte ud og “fjerne” topmaven.

Et godt shapewear produkt, der udglatter topmaven, kan være en opstrammende trusse, som denne fra Trinny og Susannah. Trussen hedder “High Waister” og går et godt, højt stykke op på maven. Trussen giver en fladere mave samtidig med, at den løfter numsen.

Vil du have en kjole på, at er underkjolen Super Slim Slip et rigtigt godt valg til både at få slanke maven og sikre, at kjolen sidder godt over taljen og bagpå. Du kan også vælge opstrammende sprømpebukser.

Og er det bukser, der er dit favorittøj, så er det den opstrammende undertrøje the Magic Tummy Tucker, der skal være dit førstevalg.

Alle fire produkter er et rigtig godt valg, når det gælder om at finde det bedste shapewear til maven.  

Vil du vider mere om, hvordan du vælger shapewear til din kropstype, så klik ind og læs vores guide her.

Mere om shapewear og flad mave

Som kvinde er der nærmest intet skønnere end at føle sig elegant, feminin og lækker. Den kvindelige krop er udstyret med fantastiske kurver og former, der fra naturens side har været hjulpet med at tiltrække mænd.

De skønne kurver, som de danske kvinder har, må vi bruge til vores fordel. Der er sket en udvikling inden for modebranchen, som også gør det nemmere at være en kvinde med former, og faktisk er udviklingen kommet så langt, at det populære shapewear kan bruges til at skabe en form, der netop fokuserer på de bløde kurver samtidig med den flade mave og fine talje.

Hvad er shapewear, og hvorfor hedder det shapewear?

På dansk kan begrebet oversættes til “tøj, der skal give kroppen facon” eller “formtøj”. Det nye koncept går ud på, at man giver kroppen en smule definition og linje, som man ikke normalt vil kunne skabe med almindeligt tøj. Ofte er det formgivende tøj lavet af materialer, som er meget slidstærke og holdbare, og tøjet eller undertøjet vil være sammensat af flere lag, så formtøjet kan holde alting på plads og sidde godt til.

Måske forveksler du shapewear med et korset, men der er en del til forskel imellem de to beklædningsgenstande. Et korset brugte man ofte i 1700 og 1800-tallet, hvor det var en nødvendighed for at udstråle femininitet. I dag bruger man primært korsettet som en del af en brudekjole, hvor det holder brystet på plads og kjolen oppe.

Shapewear er en mere overordnet betegnelse for formgivende undertøj, som kan bruges som man har lyst, og målet er blot at tilføre kroppen definition og et smukt silhuet.

Hvordan bruge shapewear i hverdagen?

Shapewear kan bruges i forskellige sammenhænge og selve begrebet dækker også over alt fra undertøj og underkjoler til opstrammende shorts eller bodystockings. De forskellige produkter kan man så bruge i forskellige sammenhænge.

I hverdagen kan det være en idé at bruge shapewear undertøj, som for eksempel løfter brystet og ballerne. Der findes BH’er, der indgår som en del af formtøjs-tendensen, og disse BH’er er ofte afstivede og udformede i ét. Det betyder, at man undgår den klassiske “rygdelle”, som man kan få, når man har en normal BH på.

En anden idé kan være at bruge en lang, opstrammende top, som man kan sætte inden for buksekanten. En opstrammende shapewear top kan bæres inden under en tætsiddende t-shirt eller under en løs bluse. Toppen vil skabe en smuk silhuet og kropsform, som danner et ensformigt udtryk på overkroppen.

Skab en smuk kurve til fest

Skal du til fest, og har du købt den lækreste, mest tætsiddende kjole, som gør dig sexet og sensuel, så er det ikke så fedt, når maven buler lidt hist og der. Når du skal bære noget tætsiddende, så kommer tøjet bedst til sin ret, hvis kroppen har et ensartet udtryk under. Ved at bruge en skøn maidenform, som dækker mave og lår, kan man give kroppen en fin linje og en form, som gør, at du måske føler dig mere komfortabel i en strammere kjole.

Et andet bud på et opstrammende produkt, som man kan bruge under en tætsiddende kjole, kan for eksempel være en lækker underkjole med tilhørende BH.

Der findes et hav af shapewear produkter, og fordelen ved dem, der er i god kvalitet fordi selve stoffet er vævet tæt er, at de kan bruges igen og igen uden at miste form. Du vil føle, at det er verdens bedste shapewear, når du vælger kvalitet, der samtidig passer til din krop.