Content protected by Whocopied.me

Strømper til diabetikere

Hvis du har sukkersyge, er det særligt vigtigt at vælge strømper, der ikke strammer om din fod eller ankel. Det kan nemlig forstyrre boldforsyningen.

Fordele ved brug af bambussokker til diabetikere:

  • Diabetikere har ofte sensitiv hud, og derfor er håndketlede strømper uden syninger ved tæerne og uden stram elastik i strømpeskaftet en god ide.
  • Diabetikere har også tendens til føleforstyrrelser og nervebetændelser, især i fødderne er de særligt udsat. Det betyder, at det ikke kan mærkes, hvis en syning gnaver eller en elastik sidder for stramt.
  • Som diabetiker kan sårheling være en langsom proces. Bambusstrømper er naturligt antibakterielle, og det kan hjælpe helingsprocessen for sår på fødderne og mindske risikoen for dannelse af nye sår.
  • Bambussokker er svedtransporterende og holder derfor fødderne tørre. På denne måde opstår der ikke fugt, som der oftest gør i almindelige bomuldsstrømper og i nylonstrømper.
  • Bambus kan regulere temperaturen på fødderne og i skoene med et par grader i hver retning, som også hjælper til tørre og sunde fødder.

Diabetiker-fødder er enormt sensitive i forhold til … ja, næsten alt. Netop derfor er det kun autoriserede fodterapeuter, der må behandle eventuelle gener. Hjemmeplejen må ikke selv lave f.eks. sårpleje. Mange terapeuter anbefaler at skifte til bambusstrømper.

Har du diabetes, eller kender du en der har, bør du investere i et par lækre IQ SOX strømper af bambus, for at mindske gener og risiko for infektioner. Det er et køb, der giver tifold tilbage.