Sovemaske i silke - Sølvfarvet

Varenr. 1360995
Sovemaske i silke - Sølvfarvet
DKK 167,00
På lager

Hjælp til at falde i søvn

Det kan være svært at falde i søvn, hvis der er lys, der generer. - Derfor kan det være en god idé med en sovemaske, hvis du skal sove om dagen, på rejsen eller ved siden af en, der fx læser for at falde i søvn.

Sovemasken, du ser her, er lavet i den blødeste silke og har en justerbar strop. Silken passer på din hud, så du vågner uden mærker og folder i huden. Sover du om dagen fx i flyet eller i toget, så er det også en fordel ved masken, at den sidder så godt, at din make up bliver, hvor den skal, så du ikke ser forsovet ud med øjenmakeup, der fx har sat mærker på huden under øjnene.

Vi har masken i blandt andet sølvfarvet, lyserød, sort og i mørkeblå silke. Den fylder ingenting og kan vaskes i vaskemaskinen.

Du kan bruge masken:

  • På rejsen
  • Til middagsluren
  • Hvis du vil meditere i fred
  • Som en del af dit aftenritual og en hjælp til at falde i søvn

Sovemasker er desuden en meget effektiv hjælp til børn, der har svært ved at falde i søvn. Ud over at de lukker lyset ude, så giver de ro til børn og hjælper dem med at slappe af, fordi de har særligt let ved at blive overstimuleret. Sovemasken lukker de synsmæssige indtryk ude og signalerer, at nu skal der lukkes af for omverdenen og slappes af.

Fordelene ved en sovemaske i silke

Vi sælger kun sovemasker i materialet silke. Det har vi valgt, fordi silke er særligt skånsomt for huden, og det er afgørende, når du skal have masken så tæt på dine øjenomgivelser, hvor huden er sart og let bliver irriteret. Silken sørger for, at din hud ikke får folder og samtidig hodler den på fugten, så din creme kan få lov til at virke i dybden. 

Og så er der en anden stor fordel ved silken: Materialet føles fantastisk og blidt mod din hud!

Genvej til at sove bedre

Det kan være svært at falde i søvn. Og særligt svært, fx hvis der er mange mennesker eller der er lys, der generer. En sovemaske kan give dig en genvej til at falde lettere i søvn og sove bedre, fordi den aktivt blokker lys og indtryk ude. Vores døgnrytme reguleres af sollyset og derfor kan det være svært at falde i søvn om sommeren, lige som det er ekstra svært at komme ud af sengen en kold og mørk vintermorgen. Det er nelt naturligt, og derfor kan en sovemaske være en hjælp til lyse sommeraftener, værelser uden tætte gardiner, til en lur midt på dagen og til hvis du vågner tidligt på grund af solopgangen.

Mange oplever, at sovemasker er en særligt god hjælp, hvis du er nødt til at sove midt på dagen - det kan være, at du har skiftende arbejdstider, eller er på rejse. Sovemasken lukker effektivt lyset og omverdenen ude, så du kan falde i søvn. Og den bliver hurtigt en del er en rutine, som kan hjælpe med at gøre klar til at sove og falde godt i søvn.

Historien bag sovemasker

Sovemasker har eksisteret i mange hundrede år. I starten var det mest som mere eller mindre fine klude, der blev lagt over øjnene eller bundet forsigtigt fast med en snor om hovedet. Med tiden kom der fine broderede sovemasker og man fandt ud af at sy fine snore eller bånd fast på dem, så man kunne binde dem bag på hovedet. I dag er de fleste sovemasker lavet med en justerbar elastik, fordi det er det mest behagelige og prektiske.

Opfindelsen af sovemasker hænger sammen med, at man i gamle dage - helt op til i 1700-tallet - sov opdelt i to perioder: Typisk sov man om natten først 3-4 timer. Så var man vågen et par timer, og sov så igen 2-3 timer. De første sovemasker var en hjælp til at finde ro og falde i søvn, særligt når man skulle i sove for anden gang i løbet af natten.